Tradicionalna filipinska psi hirurgija (Philippine psychic surgery), poznata i kao hirurgija "golim rukama", predstavlja energetsku metodu koja može da pomogne u otklanjanju toksične energije iz organizma. Postoji više vrsta ove tehnike i načina primene u terapeutskom smislu, čak se u nekoj od formi praktikuje i u Brazilu, i deo je baštine i tradicionalnog lečenja tog podneblja.

Najrasprostranjenija tehnika i ujedno najpoznatija je tkzv. "krvava metoda" psi hirurgije, kod koje se prilikom intervencije terapeuta pojavljuju krv i komadići tkiva iz organizma koje terapeut vadi, a potom golim rukama zatvara tu ranu nakon čega se samo pojavljuje blago crvenilo na koži.

Druga tehnika je poznata kao energetska psi hirurgija, odnosno "beskrvna metoda" kod koje se bolesno mesto kod pacijenta tretira hladnom vodom i pamučnom vatom. Psi hirurgija se primenjuje u slučajevima kada se organizam pacijenta, koji želi ovakvu vrstu tretmana, nalazi u nekom od akutnih stanja, tako i težih hroničnih stanja kao što su tumori, ciste ili maligna oboljenja.
Svaka od gore pomenutih tehnika psi hirurgije se primenjuje kada se medicinskim putem ustanovi bolest i dokumentuje kod obolele osobe. Nakon toga kada se terapeutu dostavi na uvid dokumentacija, obavlja se jedan razgovor sa pacijentom kroz koji se dolazi do uvida da li on zaista želi da se povinuje ovoj tehnici ili ne želi. Ovo je veoma bitan momenat jer njegov pristanak podrazumeva tromesečni rad i određena pravila ponašanja.

Sam čin izvođenja energetske psi hirurgije izgleda tako što pacijent legne, opusti se i zatim zajedno sa terapeutom ulazi u jedno specifično meditativno stanje (stanje koje izaziva terapeut koristeći posebnu mantru - molitvu). Potom mu se na razgolićenom delu tela, radi energetski zahvat pomoću vode i pamučne vate. Bitno je napomenuti da se pacijentu, bez obzira od koje bolesti boluje, obavezno radi i zahvat na jetri i pankreasu, kao važnim organima za detoksikaciju organizma.
Prilikom izvođenja zahvata odvija se jedan proces u samom organizmu koji se zove dematerijalizacija, odnosno vraćanja organizma u prvobitno stanje, do stanja bez bolesti.

Tumor, čir ili neka druga izraslina u organizmu, jasno je, da ne treba da se nalazi na tom mestu. U najvećem broju slučajeva stvorena je zbog poremećaja protoka energije i negativnog načina razmišljanja, kako u odnosu na sebe tako i vlastito okruženje. Zato je veoma važno da pacijent uz pristajanje na psi hirurgiju počne i pozitivno da razmišlja i menja šablone koji su ukorenjeni duboko u psihi.

Pojedina iskustva pacijenata koji su primali tretmane flipinske psi hirurgije, od strane jednog kvalifikovanog terapeuta, možete pogledati na ovoj stranici.


Instruktor psi hirurgije Garuda centra:

Saša Garić, Reiki instruktor, terapeut-instruktor filipinske psi hirurgije